Werkwijze

Het ontwerpen van een tuin gaat in fases. Kennismaken en offerte zijn gratis. Als de offerte akkoord is dan maken we afspraken over het opmeten, het schetsontwerp, het ruimtelijk ontwerp en het beplantingsplan. Tussendoor presenteren we ons plan en is er alle ruimte voor aanpassingen. Ook zijn we aanwezig bij de uitvoering en helpen mee met het uitzetten en planten.

Samenwerking

Een nieuwe indeling ontwerpen doe ik samen met Willem Jakobs. Hij maakt het ruimtelijk ontwerp en ik doe de beplanting. Eerst een indeling met terras, paden, bomen, hoogteverschillen en plantvakken. De volgende stap is het kiezen van de verharding en de andere bouwkundige materialen.

Naar ons idee is de indeling en zijn de bouwkundige materialen ondergeschikt aan de beplanting. Wordt het een bostuin, een bloementuin of meer een grassentuin? Er zijn genoeg aanleidingen en uitgangspunten om duidelijke keuzes te maken.

Grofweg zijn er zes fases te onderscheiden

  1. Kennismaken en maken offerte
  2. Opmeten tuin en maken plankaart
  3. Schetsontwerp
  4. Ruimtelijk ontwerp
  5. Beplantingsplan met plantlijsten
  6. Uitvoeren en uitzetten planten

Iedere fase vraagt 2 tot 16 uur. Afhankelijk van de afmetingen, de vraag en de afspraken die we maken. Alles komt vooraf duidelijk in de offerte te staan. Ons uurtarief is € 65,00 ex btw.