Over mij

Als je mij vraagt om een beplantingsplan te maken dan krijg je iemand die het leuk vindt om alle ingrediënten zo goed mogelijk bij elkaar te brengen. Ik hou van creatieve oplossingen. Liefst zo natuurlijk mogelijk met rustige en duurzame materialen die er ook mooi uitzien. Ik hou van tijdloos, rijk en weelderig. Liever planten waarvan je weet dat ze het goed gaan doen en hier in daar in toom moet houden dan een tuin zonder onderhoud. Ik hou van overdaad, gelaagdheid en een bedekte bodem. Dan zorg je ook voor een microklimaat waarbij de planten onder het blad vocht vasthouden en het ook langer uithouden op hete dagen.

De liefde voor de tuin heb ik van mijn vader. Hij was veel in de tuin bezig. De keuze om een hoveniersopleiding te gaan doen was best bijzonder maar ik voelde dat ik hier veel kon leren waar ik ook mijn creativiteit kon laten stromen. Ik heb er nog een studie Milieukunde achteraan gedaan.

Hiermee ben ik in de communicatie gerold. Eerst bij de Groenvoorzieningen van parkenstad Den Haag en daarna bij Natuurmonumenten. Daarna ben ik zelfstandig gaan werken waardoor ik in veel keukens heb kunnen kijken. De laatste 7 jaar heb ik een pluktuin in Arnhem gerund. Daar heb ik weer echt met handen en voeten in het zand gestaan. Dat was een hele waardevolle tijd waar ik vooral de bloemenpluktuin en de kruidentuin inzaaide en met een grote groep vrijwilligers onderhield.

Sinds 2020 ben ik weer terug bij mijn oorsprong en kies ik voor het maken van de beplantingsplannen. Heerlijk om me iedere keer te verdiepen in de vraag, in de plek… en daarbij een zo mooi mogelijke mix van bomen, struiken, vaste planten, bloembollen en eenjarigen te bedenken. Ik vind het fijn om eindeloos in boeken, op internet, in bestaande tuinen te struinen om een gelaagde, natuurlijke, kleurrijke mix van planten te ontwerpen.